Showing: 28 RESULTS
Место за тебе и твоите таленти Уметност

Млади уметници средношколци ја враќаат вербата во човештвото: Хуманитарна изложба во Гостивар

Хуманитарната ликовна изложба насловна како „Цут арт“ претставува сликарски проект реализиран од страна на десетина млади автори, ученици во техничкото училиште, чија уметничка визуелна интерпретација проникнува пред се од хуманоста. Настанот се одржа во Центарот …

Место за тебе и твоите таленти Фотографија

Rib Or All Parts Matter Of Fact – Изложба на фотографиите на Аница Бебиќ и Тома Димовски

Фотографите на Аница Бебиќ и Тома Димовски, посветени на целосното постоење на жената, во која се истакнува значењето на секој дел од нејзиното тело и неговата улога во општеството, ќе бидат претставени преку изложбата „Rib …

Фотографија

Галерија на неделата: Обред под маски – Прилепски Мечкари

Кристина Коларовска Паскоска, диппломиран етнолог и антрополог, ни испрати фотографии од Карневалот во Прилеп што се одржува во рамки на празникот Прочка секоја година. На секоја од фотографиите е прикажан, обредот под маски – Прилепски …

Место за тебе и твоите таленти Поезија и проза

Ден на виното и љубовта – Оливера Ширговска

Земи ја бе брат, онака тивко, нежно, посакувано… Земи ја со поглед, во кој ќе кажеш колку ја посакуваш. Земи ја, тогаш кога не е подготвена, онака со разбушавена коса, без грам шминка која ве …

Место за тебе и твоите таленти Поезија и проза

Да си најдеш… – Оливера Ширговска

Да си најдеш… Чоек изгубен од луѓето, но најден себе си. Илјада лузни го исчеличиле, секој пат ко простум се пулел ама се’ разбрал. Се пулел со двете очи, сенкир злато постилаат. Е , ама …

Госпоѓица Независна

Запознајте ја Госпоѓицата Независна, новата колумнистка

*Сите ставови и мислења искажани во колумната не ги претставуваат официјалните ставови и мислења на сајтот „Жена на жена“. Одговорноста за ставовите и искажаните мислења е во целост на авторот. Како што носи редот – …

Место за тебе и твоите таленти Поезија и проза

Денови – Сузана Божиновска

Постојат денови кои никој не ги сака. Постојат денови кои оживуваат спомени будат сеќавања. Денови кои му пркосат на животот, му контрираат на невозможното. Сѐ станува возможно но… само за миг. Еден убав миг кој …

Место за тебе и твоите таленти Поезија и проза

Како изгледа животот во кој (не) создаваш? – Рената Максимова

„Сите ние сме ученици на занаетот во кој никој не станал учител.” – Ернест Хемингвеј Иако со бледи слики како низ магла, но се сеќавам на мојот прв сон. А во него… трите „наречници”, облечени …

Добиј го бесплатниот newsletter на Жена на Жена
Биди секогаш во тек со најновите статии
Ја почитуваме твојата приватност.