сето она што другите жени ти го преќутеа

Showing: 24 RESULTS
Колумни

Оној што ве удрил еднаш, ќе удри уште еднаш. Кога ќе ви стане јасно?

25 ноември, Меѓународен ден во борбатата против насилството врз жените. Изминативе неколку години, чинам устата ми пресуши од колумни за насилството врз жените. Среќа па, електронски е, нема што да пресуши освен тастатурата и прстите. …

Колумни

Се возиш во автобус, среќен што си доживеал ново искуство во животот и сè згаснува за миг…

Најпрво сакам да изразам длабоко сочувство до загинатите и нивните семејства кои ќе мораат да живеат со болка до крајот на живот. Од ноќеска 46 семејства се обоени во црнина. На 46 луѓе им згаснаа …

Колумни

Човек кој ги прифаќа своите маани нема од што да се срами, нека се засрамат сите оние кои глумат пријатели.

Оние што се оддалечуваат од мене, не се ни свесни каква услуга ми прават. Тоа што јас сакав да го сторам, тие го направија место мене. Мразам разделби, па ги тинтрам. Фала ви дечки, само …

Колумни

Тивки херои, чеда кои и животот би го дале за своите родители, олицетворение на вчерашниот ден

Се мачев дали да пишам нешто или не, поради тоа што темата е ужасно тешка и болна. Вчера се случи трагедија која облеа во црно и солзи многу фамилии. И во овие трагедии некако, како …

Колумни

Гори нашата планета, а со неа и ние, несвесни, но гориме

Гори живиот свет, фауната и флората. А со нив и спомените, куќите, нивите… Гори целиот свет. Гори Македонија, Грција, Турција… а нам ни останува само да се молиме и да ги проколнуваме оние кои “така …

Колумни

Ова не е Нотр Дам. Ова не е Турција, Австралија, Русија… Ова е Македонија!

Се молевме за сите, а најмалку за нашето. За некои вчеравечер немаше сон, за некои од вчера нема мир. За многумина започна агонија, а уште пострашна е кога немаш на кого да се потпреш, од …

Колумни

Што кога е доста од сè, од секоја неправда, од секоја потчинетост, што кога веќе не можеш?

Цел живот се научив да молчам. Молчи за да не се расправаш. Молчи да не се замериш. Молчи да не се оттуѓиш. Молчи затоа што може да биде полошо. Молчи, тие се попаметни. Молчи. Во …

Колумни

Булинг – сѐ почест зулум меѓу младите и вечна траума кај жртвите

Цел живот сум опкружена со луѓе кои вршеле булинг и луѓе кои трпеле булинг. Многумина не сакаат да се навраќаат на школските денови, па често избегнуваат и да одат на таквите рејуниони (реобидинувања). А зошто …

Добиј го бесплатниот newsletter на Жена на Жена
Биди секогаш во тек со најновите статии
Ја почитуваме твојата приватност.