сето она што другите жени ти го преќутеа

Showing: 25 RESULTS
Анксиозност, е па што?

Решив да се навратам на местата каде што доживеав панични напади, знаејќи дека ќе се вратам оттаму со поубави спомени

Во неделата бев на Петочко водиче (Беловиште) со мајка ми. Намерно појдов оти сакав да се надминам себеси и успеав. Онаму каде што го доживеав првиот паничен напад, овој пат немав никаков. А добив од …

Анксиозност, е па што?

Велат немаш анксиозност, а не знаат низ колку проголтани кнедли зборувам

Велат немаш анксиозност, а не знаат низ колку проголтани кнедли зборувам. Велат немаш анскиозност, додека телото грч ми се сторило. Велат немаш анксиозност, додека дланките ми се потат. Велат немаш анксиозност, додека колената ми се …

Анксиозност, е па што?

Пишување како терапија против анксиозноста

Уште пред да знам дека цел живот всушност се соочвам со оваа состојба, јас почнав да пишувам. И во тоа гледав спас. Кога и да се осеќав лута, повредена, понижена, глупава, гневна, бесна… јас пишував. …

Анксиозност, е па што?

Година дена сум на анти-анксиозност терапија, шест години на љубовна и еве ги резултатите

Вчера сајтов прослави една година постоење. Цветам. Не е некој голем успех, ниту па се збогатив, чесен пионерски збор. Како што гледате, реклами немам, а ако некогаш имам, тоа веројатно ќе биде преку врски, непотистички …

Анксиозност, е па што?

Од „не ти е ништо, каков маж си ти“, си патиме

Иако сум жена, имам потолно разбирање за мажите кои се соочуваат со проблемот наречен анксиозност. Само што ним им е уште потешко, бидејќи се посилниот пол и никако не смеат да покажат слабост, за разлика …

Анксиозност, е па што?

Социјална анксиозност и како да се справите со неа

После долго време, оправдано време, повторно со нова тема и тоа со социјалната анксиозност. Претходните две теми ги исконсултирав со членовите на групата за анксиозност, но оваа ја одам на своја рака. Помеѓу неколкуте работи …

Анксиозност, е па што?

Позитивни страни на анксиозноста – 2 дел

Кога ќе се спомне анксиозноста, најчесто во истиот момент нè полазуваат морници и добиваме некое грозно чувство. Затоа што да, се согласувам, анксиозноста е прилично грозна работа и потребно е да се третира на вистинскиот …

Анксиозност, е па што?

Како да му го подобрите расположението на анксиозен човек

Откако се консултирав со членовите на групата „Анксиозност, панични напади и стравови“ за следната тема, сложно повеќето ја изгласаа оваа. Се надевам дека ќе успеам да им помогнам на оние „неанскиозните“ како полесно да им …

Добиј го бесплатниот newsletter на Жена на Жена
Биди секогаш во тек со најновите статии
Ја почитуваме твојата приватност.