Некогашниот огромен фолк-хит, доби и своја џез верзија во аранжман на Симеон Ангеловски. Спотот е во режија на Гоце Трајковски, во продукција на ОХО Продукција .

Улогата на Жаклина ја толкува професорката Татјана Алексиќ.

Камера – Тони Величковски,
светло – Меанџи Сашко Стојановски,
Шминка – Мацана
кетеринг – Гала Кичен Скопје

Благодарност до Кинотека на Република Македонија
Фотките се на Минела Богдановиќ, Меанџи и Професорката.